Reklama
 
Blog | Kristýna Hájková

Vážený pane Bože,

na základě biblické dokumentace i ústně přenášených pramenů máte jakožto tvůrce tohoto světa též zodpovědnost za jeho chod, vykazované kvality a dosahování cílů (KPI’s). Dovolte, abychom Vás požádali o pravidelnější spolupráci a důkladnější dohled nad projektem „Planeta Země“. Existují totiž vážná podezření, že člověk (někdy též odborně nazýván Hommo sapiens), jehož jste také v rámci zmíněného projektu stvořil, se na mnohých místech opět vymyká vaší kontrole a ubírá se, takříkajíc „špatným směrem“. K důvodným obavám nás vedou především tato zjištěná fakta:

1) Ukázalo se, že vámi předložená a dlouhodobě propagovaná náboženská strategie a s tím spojené dílčí cíle (tzv. Desatero v divizi křesťanství, Pět pilířů v divizi islám atd.), jakožto i hodnoty na to navazující (láska k bližnímu, odpuštění, pokora před vámi apod.) jsou lidským jedincem v posledních dekádách přehlíženy, účelově přetvářeny nebo ustoupily do pozadí okamžitým prospěchářským zájmům. V nemnohých případech byly výše jmenované hodnoty dokonce nahrazeny vírou v bohatství a velebením jedinců s hmotnými statky. Domníváme, že se jedná o postupnou degeneraci lidské rasy v povrchně fungující a nemyslící/necítící jednotku, která by mohla být v budoucnu sebedestruktivní. Prosíme tímto o okamžité řešení situace.

2) Jako jeden z nejvýznamnějších problémů se jeví alarmující využívání a především nekontrolovaná devastace přírodních zdrojů, přičemž doposud neexistuje akční plán pro případ jejich kompletního vyčerpání. Bylo vysledováno, že ani ekologická politická uskupení nedosahují u Hommo sapiens odpovídající autority a prostředky na přesvědčení druhu celkově selhávají. Dovolujeme si přiřadit tomuto bodu prioritu a v případě kontinuálního zhoršování přírodních podmínek navrhujeme změnu označení druhu na hommo stupidi, jelikož se bude jednat o historicky první živočišný druh, který si sám a dobrovolně zlikviduje vlastní zdroje obživy.   

3) Obáváme se, že ani množství historických válečných zkušeností, které byly lidstvu doposud uštědřeny (předpokládáme, že na váš božský příkaz), mu nezabránilo dále usilovně vyhledávat ozbrojené konflikty a nacházet v nich východisko k řešení obtížných situací. Opakované rozbroje, hmotné škody, ztráty na lidských jedincích a časté oslabování pozitivního vývoje považujeme za vyčerpávající a dovolujeme si vás upozornit, že díky moderní technologii může být jakýkoliv další ozbrojený konflikt pro projekt „Planeta Země“ konečný. Pokud to považujete za svůj záměr, prosíme o včasné avízo a zahrnutí této strategie do bodu 518.B Regulace počtu jedinců.  

Reklama

4) Mláďata každého živočišného druhu jsou slabá, ohrožená a vzhledem k jejich důležitosti pro pokračování rasy by jejich vývoji měl být věnován dostatečný důraz. Bohužel, ani nad touto situací se Vám nepodařilo udržet kontrolu a vlivem několika faktorů dochází k postupné citové deprivaci lidských mláďat. Vypozorovali jsme tyto nejčastější příčiny: 1) pracovní nasazení dospělých jedinců a 2) rozvodovost manželů a tedy rozpad rodin (možná souvislost s bodem 1.). Doporučujeme klást větší důraz na pevnost manželských svazků a zharmonizovat pracovní a „rodinné“ nasazení.

5) Jako zvláštní a velmi zarážející opomenutí z Vaší strany se nám jeví vývoj v oblasti s názvem Česká republika. Pravděpodobně z důvodu vašich přehnaných očekávání byl utlačovatelský režim „komunismus“ uvolněn příliš rychle – obyvatelé zmíněného území totiž bez vlády Komunistické strany nechtějí fungovat a usilovně vyžadují její opětovné působení. Doporučujeme, abyste předčasné ukončení zločineckého režimu přehodnotil a s ohledem na požadavky občanů jim postupně navrátil, oč žádají.

Prosíme o rychlou odezvu a představení plánu k řešení výše uvedeného. Věříme, že Váš kontroverzní, ale doposud velmi úspěšný projekt má stále naději na pozitivní přeměnu.  

 

  Děkujeme.

S vřelými pozdravy,

Ředitelství Všeho